Športne dejavnosti

TKŠD Pečarovci že vrsto let skrbi za organiziranje različnih športno-rekreativnih prireditev. Pred leti smo skupaj s PGD Pečarovci organizirali smučarske skoke ter veleslalom. V zadnjih letih nam snežni pogoji ne omogočajo organizacije teh tekem.

Leta 2005 smo začeli z organizacijo tekov v okviru Pomurskega pokal v rekreativnih tekih,  ki so nekaj časa veljali tudi za olimpijske teke v okviru Olimpijskega komiteja Slovenije. Dve leti pozneje smo v okviru teh tekov organizirali tudi pohod po Pečarovcih, na katerem so pohodniki spoznavali lepote Pečarovec in okoliških vasi, saj smo vsako leto izbrali drugačno pot.

Skupaj s Turbo team Tropovci smo organizirali tudi nekaj kolesarskih tekem za državno prvenstvo v skupini amaterjev in masters v različnih starostnih skupinah. Dvakrat smo organizirali cestno dirko, dvakrat duatlon in trikrat kronometer.

Zadnja leta smo bolj aktivni v pohodništvu. Organiziramo predvsem dva pohoda, ki ohranjata zgodovinsko tradicijo. Leta 2009 smo začeli s pohodom h Gradu, in sicer 15. avgusta, ko so tudi naši predniki tradicionalno romali na proščenje ob Marijinem vnebovzetju. Ta pohod je dolg 11 km. V pečarovski fari pa so že naši dedki in babice vsako leto romali k Sveti Trojici v Slovenskih goricah in tako smo tudi mi leta 2013 obudili spomin na ta romanja s pohodom »Idemo k Sveti Trojici«. Ta pohod je dolg okrog 40 km. Kljub dolžini pohoda  je udeležba na njem vsako leto večja. Organiziramo ga vedno v drugi polovici meseca septembra, običajno v soboto pred tradicionalnim sejmom pri cerkvi v Sveti Trojici.

V bodoče pa bomo poskušali znova obuditi pohod po Pečarovcih, predvsem če bomo uspeli urediti izvir Zdrava voda, ki bo nato vključen v ta pohod.