PEČAROVCI

DSC_6633.JPG

Za nami je jubilejni deseti festival skečev PREFRIGANI ZGREBAŠ, ki je bil tretjič v svoji zgodovini v dvorani. Vzdušje je bilo tako kot vsako leto odlično, gledalci so se zabavali ob nastopih amaterskih gledaliških skupin. Veseli smo tudi, da je tudi letos bila strokovna ocenjevalka Dunja Zupanec, dipl. dramska igralka in selektorica JSKD.

Čeprav je v ospredju srečanje in druženje ljubiteljski gledaliških skupin in predstavitev njihovih predstav, pa so gledalci in strokovna ocenjevalka izbrali malenkost boljše od ostalih, saj so letos bile res vse predstave odlične.

Po mnenju gledalcev je največ smeha izzvala predstava Kulturnega društva MIM z naslovom Wai-Kiki Hawai, katere avtor je Branko Pintarič, ki se je po nekaj letih izostanka spet vrnil na naš festival.

Po mnenju strokovne ocenjevalke je bila najboljša predstava DS Močnikovi iz Rogaševec z naslovom Prišli so v ogledi, katere režiserka je bila Metka Recek. Najboljši igralec je postal Boštjan Sinic iz kulturnega društva MIM. Najboljša igralka pa Lilijana Jug z vlogo perice v predstavi skupine KUD Franjo Sornik iz Smolnika. Nagrado za najboljšo moško stransko vlogo je dobil mladi Adel Belčinović iz Bakovec za vlogo sina v predstavi Mladi ljubimec. Nagrsdo za najboljšo žensko stransko vlogo pa je dobila Sonja Karlo za vlogo gostilničarke v Predstavi Kazanova z vonjem po cipresah v izvedbi LDD Sveti Jurij ob Ščavnici, katere avtor je zdaj žal že pokojni Roman Marič (Pepek z brega). Najboljši mladi igralec je postal Gašper Lovrec iz gledališke šole Gimnazija Franca Miklošiča Ljutomer v predstavi Tobakar. Nagrado za najboljše besedilo pa je dobila Danica Kardoš iz TKŠD Pečarovci za besedilo predstave Trgovski potnik.

Iskrene čestitke vsem nagrajencem in tudi vsem nastopajočim, saj so bili odlični in upamo, da se vidimo tudi na naslednjem 11. festivalu skečev.