PEČAROVCI

DSC_6639.JPG

Včeraj se je zelo uspešno končal 9. festival skečev. Gledalci so zapuščali prireditev zadovoljni in nasmejani. Z nastopi ljubiteljskih gledaliških skupin pa je bila zelo zadovoljna tudi stokovna ocenjavalka dramski igralka in ocenjevalka JSK Dunaj Zupanec. V dveh večerih smo videli 11 tekmovalnih skečev in 2 revijalna nastopa in se lahko do solz nasmejali.

Kljub temu, da je najbolj važno srečanje ljubiteljskih igralcev in njihova predstavitev gledalcem, pa je imelo srečanje tudi tekmovalmi značaj. Tukaj so prejemniki priznanj. Za najboljšo predstavo po izboru gledalcev je bila izbrana predstava gledališke skupine Zgrebaši iz Pečarovec z naslovom Pacient. Najboljša predstava po mnenju strokovne ocenjevalke je bila predstava ljubiteljske gledališke skupine Mokoš iz Bakovec z naslovom Biznis s svinjami. Po besedah strokovne ocenjevalke je bil izbor zelo težek, saj je bilo veliko dobrih predstav in igralcev, se pa je na koncu glede igralcev odločila takole:

- najboljši igralec: Mario Nemec iz skupine Nemaki iz Sela

- najboljša igralka: Danica Kardoš iz skupine Zgrebaši iz Pečarovec

- najboljša moška stranska vloga: je skupinska in sicer - Gregor Budja, Andrej Nadai in Mitja Crnkovič iz Puconec

- najboljša ženska stanska vloga: tudi ta je skupinska in sicer - Klara Fodor, Marjana Fodor, Micka Bajzek in Marjan Kovač iz Porabja.

Čestitke vsem in se že veselimo ljubilejega 10. festivala skečev Prefrigani Zgrebaš 2016.

Več Fotografij najdete v galeriji.