PEČAROVCI

DSC_6639.JPG

Za nami je še en uspešen festival skečev. Festival je bil organizacijsko uspešen, bilo je veliko gledalcev, ki so uživali ob nastopih amaterskih gledaliških skupin. Vsi nastopajoči so pokazali dobre nastope in so tako vsi zmagovalci.

Kot je rekel eden od nastopajočih je največja nagrada za vsakega igralca zadovoljna publika in ta je lahko dva dni res uživala. Kljub temu pa je morala žirija in publika določiti nagrajence.

Najboljša predstava po mnenju gledalcev je bila domača predstava Gledališke skupine Zgrebaši znaslovom Celi svejt je noure. Samo za dva glasova so bili boljši od KD MIM z predstavo Šanec. Najboljša predstava po mnenju  strokovne žirije v sestavi Aleš Nadai, Ivanka Huber in Andreja Časar, je bila predstava KTD Puconci z naslovom Ribičija.

Nagrado za najboljšega igralca je dobil Boštjan Sinic za nastop v predstavi Šanec.  Naj boljša igralka pa je bila Lidija Ficko iz Rogaševec v predstavi Pri zdravniku. Nagrado za najboljšo stransko vlogo je dobil Štefan Sočič za vlogo v predstavi Ribičija. Najboljši mladi igralec pa je bil osem letni Adel Balčinović iz Bakovec. Nagrado za najboljše besedilo sta dobila Matej Mertük in Boštjan Sinic za besedilo predstave Šanec.

Fotografije s prireditve si lahko ogledate v galeriji.

Že sedaj pa vas vabim na9. festival skečev PREFRIGANI ZGREBAŠ, ki bo zadnji vikend v maju prihodnje leto.