PEČAROVCI

DSC_6636.JPG

30.9.2017 smo ob lepem vremenu in številčni udeležbi izvedli 5. pohod k Sveti Trojici. V foto galeriji najdete nekaj utrinkov s pohoda.

Tudi letos bomo izbirali največje in najlepše pridelke. Pridelke bomo zbirali v petek 15.9.2017 med 18. in 20. uro. Celten razpis najdete tukaj.

Kot že nekaj let tudi letos gremo pa starih romarskih poteh h Gradu. Več najdete na vabilu tukaj.

Včeraj se je končal 11. festival skečev Prefirgani zgrebaš. V dveh dneh se je predstavilo 10 amaterskih gledaliških skupin s svojimi skeči in prav vsi so navdušili gledalce, ki so oba dni napolnili dvorano vaško-gasilskega doma v Pečarovcih. Na žalost se je oba dneva zgodilo, da nismo mogli vsem gledalcem zagotoviti mesta v dvorani, so pa vseeno lahko gledali skeče tudi tisti, ki niso uspeli priti v dvorano, saj smo pripravili ogled v živo tudi na platnu v društveni sobi v gasilskem domu. Ob teh desetih tekmovalnih skupinah pa smo imeli še tri revijalne nastope, in sicer so v petek nastopili Veseli sončki iz OŠ Puconci in Mali Goričanci iz POŠ Mačkovci. Smo pa zelo vesli, da se nam je letos priključilo tudi Društvo gluhih in naglušnih Pomurja, ki je prav tako predstavilo svoj skeč. Z njimi je bila tudi prevajalka za znakovni jezik in je gledalcem z slušnimi težavami prevajala ostale predstave v znakovni jezik. Ob koncu vsakih olimpijskih iger dajo običajno oceno, da so to bile najboljše igre do sedaj, mi pa lahko rečemo, da so to bili najboljši skeči do sedaj. Gledalci so bili navdušeni, pa tudi nastopajoči so bili zadovoljni s svojimi predstavami.

Čeprav to ni najpomembnejši del festivala, saj je najpomebnejše druženje gledališnikov in zadovoljni gledalci, pa so tukaj rezultati tekomovalnega dela. Največ glasov gledalcev je dobila predstave Ljubiteljske gledališke skupine MEŠTRE REJČI iz Sela. Strokovna ocenjevalka je bila, kot že nekaj let, Dunja Zupanc, ki se ji še enkrat zahvaljujemo za njen trud in izčrpno podane ocene za posamezne nagrajence. Najboljša predstava po oceni strokovne ocenjevalke je bila prav tako iz Sela, ampak v izvedbi Društva pevcev Selo z naslovom Žena telefonejra. Najboljši igralec je bil Matej Mertük iz Kulturnega društva MIM. Najboljšo žensko vlogo je predstavila Janja Šeruga iz AGS Zavetišče za brezdomne osebe Murska Sobota. Najboljša starnsko moška vloga je pripadla Sašu Bediču iz skupine Lajoškarči iz Budinec. Najboljša stranska ženska vloga je bila v predstavi domačega LGS Zgrebaši, dobila jo je Melita Žižek. Najboljše besedilo je tokart napisila Mišo Kontrec za predstavo Šlogarca, ki jo je predstavila LGS Mokoš iz Bakovec. Priznanje za najboljšega mladega igralca pa je dobil Matej Solar iz LGS Meštre rejče.

Hvala vsem nastopajočim in gledalcem.

Vidimo se na 12. festivalu skečev PREFRIGANI ZGREBAŠ.